porcelanosa par ker antislip 1
PAR-KER® Antislip vloertegels
Oxford Antracita Antislip 14,3 x 90 cm


Porcelanosa heeft een nieuwe technologie, genaamd Nanoker, ontwikkeld voor het vervaardigen van antislip versies van al zijn keramische vloertegels collecties. Met dit systeem is het mogelijk een nanogestructureerd oppervlak te maken, zodat de bovenkant van de tegel een gelijkmatige textuur heeft, dit is een groot verschil met de ruwe textuur van de conventionele afwerkingen.

Het ontwikkelen van een nanogestructureerd, antislip oppervlak was mogelijk dankzij de samenwerking van de PORCELANOSA Groep met het Instituut voor Keramische Technlogie (ITC), een instelling die mondiale faam geniet op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van keramiek. Het resultaat van deze samenwerking is een antislip oppervlak met een zachte, aangename, duurzame textuur, die weinig onderhoud behoeft.

porcelanosa ston ker 1
STON-KER® Antislip vloertegels
Cascais Natural Clase 3 44 x 66 cm

Anders dan bij andere processen om antislip oppervlakken te maken, is het met de Nanoker technologie mogelijk de oorspronkelijke kleurtinten van de tegel te behouden, en wordt het witter worden van de tegel zoals het geval is bij het gebruik van sommige antislip afwerkingen die op de markt verkrijgbaar zijn vermeden. Dit maakt dat de basistegels perfect met elkaar gecombineerd kunnen worden om ruimtes met een homogene afwerking te creëren.

Daarnaast biedt de Nanoker technologie een meer duurzame antislip kwaliteit, omdat de tegel niet langer uitgesproken reliëfs nodig heeft, blijft het veiligheidsniveau langer gehandhaafd. Daarnaast behoeft de tegel weinig onderhoud: met het systeem worden resultaten verkregen die bestand zijn tegen chemicaliën en schokken, en het is eenvoudig te reinigen dankzij de microscopische ruwheid van het oppervlak.

web: porcelanosa.com