KPS DELFT B.V.
Rotterdamseweg 388
2629 HG Delft
015 - 361 38 77
015 - 361 38 78
website:   kpsdelft.nl


Keramische tegels
KERAMISCHE TUINTEGELS
Wanneer u aan een nieuwe tuin denkt dan wilt u kunnen genieten. De nieuwe tegels die u uitzoekt moeten mooi zijn en mooi blijven. Het liefst dat ze niet meer veranderen. Deze wensen kunt u nu uit laten komen. Keramische tegels hebben als belangrijkste eigenschap dat ze krasvast, slijtvast en kleurvast zijn. Tevens zijn ze bij het aanleggen maatvast en niet zwaar van gewicht (ca. 17kg). Een terras aangelegd met keramiektegels zal tot in lengte van jaren prachtig blijven, mits de juiste ondergrond is gebruikt. Hieronder vindt u achtergrondinformatie en een mooie selectie voorbeelden van keramische tegels.

WAT ZIJN KERAMISCHE TUINTEGELS ?
Keramische tegels zijn gebakken tegels gemaakt van een mengsel van oa. klei, zand en kleurstof. De vorm van de tegel wordt gemaakt in een mal. Onder hoge temperaturen worden de tegels gebakken. De uitstraling van de tegel wordt bepaalt door een gekozen print. Met de huidige technieken variëren de prints enorm. De kans dat u een identieke tegel weer vindt is uiterst klein.

SOORTEN KERAMISCH TUINTEGELS
Italië en China zijn de grootste producenten van keramische terrastegels. Maar er zijn ook prachtige collectie uit o.a. Spanje en de Verenigde Arabische Emiraten bij KPS Delft te zien. Allen met de voordelen van krasvastheid, slijtvastheid en kleurvastheid.
Nieuw in de keramiek collectie zijn keramische tegels voorzien van een onderlaag. De toplaag van 1 cm keramiek is dan of (Thermisch) verlijmt op een of gerecyclede keramische onderlaag of foam onderlaag of een Stabikorn®-drager. Hierdoor zijn keramische tuintegels nu ook goed te verwerken op een minder stabiele onderlaag waarbij verzakking helaas voor kunnen komen.